alkoholbehandling

Når man efter endt alkoholbehandling er ude på den anden side igen

Når man efter endt alkoholbehandling er ude på den anden side igen

Det kan være angstprovokerende at skulle forsøge at komme tilbage til den verden, som man måske forlod, da ens alkoholmisbrug var værst, og man endte med at søge behandling hos behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling

Det er ikke helt forkert, når man siger, at man føler sig som en helt anden person bagefter, for alkoholen kan, afhængigt af omfanget af misbruget, have endt med at overtage hele ens verden så meget, at meget af ens tilværelsen centrerer sig om alkohol.

Man kunne faktisk forestille sig en dagligdag uden alkohol, og selvom de nærmeste måske forsøgte at tale en til fornuft, så begyndte man bare at gemme alkoholen væk med ens misbrug – for de gyldne dråber og det stærkere var ikke ude på at forråde en, de dømte ikke en, og man kunne være sig selv sammen med dem.

Dog opdagede man ikke, at man pissede tilværelsen væk og begyndte at smide alle de ting væk, som man havde samlet gennem et helt liv: kone, børn, arbejde, venner, hus og alt det andet.

Så når man føler sammen med behandlerne, at man er parat til at stå på egne fødder, så er det vigtigt, at man husker på, at en rejse begynder med det første skridt, så man ikke ender med at føle, at omlægningen til et nyt liv bliver uoverskuelig.

Man må nok også erkende, at det ikke bliver alle, der kan acceptere ens nye jeg, selvom det er til ens bedste, og man bliver bestemt nødt til at droppe at ses med visse personager, der trak en ned i sølet.

Men vigtigst er det nok, at man forsøger at få tiden til at gå med noget fornuftigt, mens man langsomt begynder at bygge ens nye tilværelse op, så man ikke begynder at tænke på misbruget, når man er alene og begynder at drikke igen.