Malerfirma København

Malerfirma i København: Sådan maler du en pudset facade

Malerfirma i København: Sådan maler du en pudset facade

Det er et stort projekt at male hele facaden på et hus, men hvis du griber det rigtigt an, holder resultatet i mange år. Læs med, og bliv klogere på processen.

Når du maler din facade, er det først om fremmest vigtigt, at du er omhyggelig, så murværket kan modstå vind og vejr gennem årene. Vi har talt med et malerfirma i København for at høre, hvad du skal være opmærksom på.

“For at sikre et godt resultat, skal du forberede dig godt. Der er nogle ting, du med fordel kan overveje, inden du går i gang – fx skal du sørge for at vælge den rigtige maling.”

Men hvilken maling er den rette? Det afhænger af det materiale, din facade er pudset op med. Er det mineralske materialer som mur, puds, beton eller porebeton, skal du tage højde for murens alder, tilstand og tidligere behandlinger, og det kan være svært at gøre på egen hånd – her kan det være en god idé at søge rådgivning hos en professionel

Start med at udbedre skader

Når du har fundet den rigtige maling til dit projekt, bør du under alle omstændigheder starte med at udbedre eventuelle skader, så facaden er i god stand. Der må ikke være fugtproblemer, og overfladen skal være fast og ikke smitte af. I de fleste tilfælde er det en god idé at reparere og afrense hele facaden, inden du går i gang, så du sikrer dig de mest optimale forhold.

Efter den grundige afrensning, skal facaden grundes, og det gør du med en egnet grundmaling eller med fortyndet maling. Er du i tvivl, er der igen ikke andet for end at søge professionel assistance.

Apropos professionel assistance bør du også overveje, om det i det hele taget er bedre givet ud at spare dine egne penge og kræfter mod at få en maler til at håndtere arbejdet.