erhvervsfoto

Hvor meget kan man tillade sig at efterredigere i erhvervsfoto?

Hvor meget kan man tillade sig at efterredigere i erhvervsfoto?

Lad os bare tage det eksempel, at man gerne vil have taget nogle billeder af ens medarbejdere, som man enten kan hænge op på kontoret, så man kan se, hvem der i bygningen er tilknyttet stedet, eller man vil bruge dem som billeder til mails med videre, så både kunder og folk internt kan sætte et ansigt på, hvem de har med at gøre.

Man kan vælge at gøre den slags selv, selvom man vitterligt får det bedste resultat af at få nogle professionelle til at gøre det, også selvom man skal afsætte tid til det og eventuelt får de ansatte ud til stedet for at få det gjort i et studie, og man ikke vælger at gøre det i omgivelserne i firmaet.

Det er pengene værd.

Vælg for eksempel disse: https://www.solroedfoto.dk/erhverv

Men om man vælger at gøre det selv eller får kyndige til det, så melder der sig det spørgsmål, hvor meget man kan tillade sig at redigere i billederne bagefter.

Rediger til det acceptable 

Almindelige mennesker er ikke gode til at afkode, hvornår der er redigeret på billeder, og der findes virkelig mange smarte programmer nu om dage, som kan være med til at ændre en hel del ting, uden det er så øjensynligt at se.

Man kan opstille scenarier, og det er givet, man gør det med medarbejdere for at få et godt lys, i deres pæneste mundering og med et smil på.

Men ser er bagefter, når man skal se på, hvad man så kan gøre ved billederne.

Disse fotos skal jo været retvisende, så man kan sige, at det er okay at ændre på skygger og kontrast, men hvor meget må man pille ved, om folk har nogle lange næsehår, nogle bumser og så videre?

Det her er jo ikke et modelbillede, men de ansatte vil jo gerne fremstå pæne og præsentable.

Derfor kan man sige, at man da gerne må ændre, så udtrykket står skarpere, men man skal være påpasselig med at ændre på personerne selv, da det hurtigt kan blive for meget.