gulvafslibning greve

Gulvafslibning i Greve - med professionel efterbehandling

image

Hvis du går og overvejer at friske dit slidte trægulv op med en gulvafslibning, er det vigtigt, at du også overvejer, hvilken type efterbehandling, dit gulv skal have.

Hvilken efterbehandling skal jeg vælge?

De mest populære og anvendte former for efterbehandling af trægulv er ludbehandling, sæbebehandling, oliebehandling, lak og maling. De tre først nævnte er ikke forseglende behandlinger – det vil sige, at de lader træværket leve og ånde, og danner en beskyttende hinde i selve træets overfladiske fibre, i modsætning til lak og maling, som forsegler træværket 100%.

Ved ludbehandling eller sæbebehandling får træværket en naturlig lys tone og en silkemat overflade, som både er smuk og behagelig at betræde. Derfor er ludbehandling og sæbebehandling blandt de mest populære og anvendte behandlingsformer i Danmark, idet de lyse og skinnende gulve komplimenterer den skandinaviske indretnings stil på smukkeste vis.

Ludbehandlede og sæbebehandlede trægulve er dog samtidig utroligt krævende, når det kommer til pleje. Et sæbebehandlet trægulv skal vaskes meget ofte – helst mindst én gang om ugen – med særlig sæbe, som vedligeholder den smukke, hvidlige overflade, og samtidig beskytter træværket mod slitage. Springes denne grundige gulvvask over for ofte, bliver gulvet hurtigt slidt – og lige så smukt som et velholdt sæbebehandlet trægulv er, lige så grimt og misfarvet fremstår det, når det er blevet slidt.

Hvis du derfor ikke mener, at du har tid og tålmodighed til at passe denne rutine, bør du vælge at lade dit gulv behandle med lak. Du kan for eksempel vælge en hvidlig lak, som giver gulvet et lysere skær, samtidig med at træets strukturer får lov at skinne igennem. Et lakeret gulv er langt nemmere at vedligeholde – det skal blot støvsuges og vaskes med en opvredet klud. Og resultatet kan sagtens være smukt og skinnende.

Bliv klogere på gulvafslibning og efterbehandling hos gulvkanonen.dk