billig maler

Få flotte resultater med en billig maler

Få flotte resultater med en billig maler

Skal din bolig friskes op med et nyt lag maling på vægge og lofter? Så kan du med fordel få et tilbud fra dit lokale malerfirma

Er det ikke billigere at male boligen selv?

Hvis du har lysten til – og modet på – selv at male din bolig, er der intet til hinder for at du kaster dig ud i projektet på egen hånd. Du skal blot have det faktum in mente, at du samlet set ikke opnår den store besparelse ved selv at forestå malerarbejdet i forhold til at overlade det til et malerfirma eller til en dygtig og faglært maler.

Når du vælger selv at male vægge, lofter og indvendigt træværk, er det ikke nogen gratis omgang – tvært imod. Du skal ud og investere i malerudstyr, som du muligvis ikke får brug for igen, her under pensler, ruller, spande, bakker, spartler – og en trappestige, hvis du ikke har sådan én. Du skal indkøbe materialer, som – ud over maling til vægge og lofter, vådrums maling til badeværelset og træmaling til paneler, dørkarme, vinduesrammer, skabslåger og andet træværk også indbefatter grunder, primer, forskellige typer sandpapir, spartelmasse, afdæknings materialer (pap og plast) samt malertape i flere bredder.

Og så er der hele tidsforbruget, hvilket måske er det, der overrasker de fleste. Selve forberedelses arbejdet kan sagtens tage en hel dag eller mere – alt skal dækkes af og tapes op for at undgå stænk. Sidder der gammelt tapet på dine vægge, skal dette pilles ned. Og er du så heldig, at pudset er i fin stand, skal dette slibes med sandpapir, inden det skal males med primer, som skal nå at tørre inden du kan lægge det første lag hvid maling. Er pudset smuldrende eller svært beskadiget, skal det repareres. Og er du rigtig uheldig, skal der en fuldspartling til, hvilket er et stykke arbejde, som kræver en sikker hånd.

Alt i alt kan det bedst betale sig at hyre en billig maler til projektet. Find ham eller hende på Malerkanonen.dk