kantbånd

Et kantbånd kan imponerende nok være mange ting!

Et kantbånd kan imponerende nok være mange ting!

Når du lige sådan skal forestille dig, hvad et kantbånd er, så er der stor chance for, at du enten ikke aner, hvad det er, eller du har en forestilling om, hvad det bestemt er – og kun dette.

Begge dele er jo forkert.

Vi kan dog godt starte med at dele ordet og op konstatere, at der må være tale om et bånd, man bruger til kanten. Men hvilket slags bånd og hvilken slags kant er der tale om?

Det er nok her, at du vil løfte fingeren og komme med en forklaring til, hvad det er, hvis du bruger det til noget specifikt, eller du trækker opgivende på skuldrene, fordi du ingen anelse har om, hvad det eventuelt.

Eventuelt er der måske også en mindre gruppe, der ved, at kantbånd kan være flere ting, da de forbinder det med forskellige enheder – og det er da også det sande!

Lad os se nærmere på kantbånd

Vi vil vove den påstand, at de fleste nok forestiller sig, at kantbånd er den slags bånd, gerne lettere ornamenteret, som man sætter på kanten af et stykke stof som afslutning, hvilket kan være en flot kjole.

Det ser pænere og mere interessant ud, end at man bare lægger det op, når man har skåret stykket med stof til.

Men kantbånd kan sådan set også være det bånd, som man lægger omkring et pin-pong-bat, som man undertiden også kalder for et kantbånd.

Der er også dem, der betragter kantbånd som den liste, man enten sætter på at træ, når væggen møder gulvet, eller det er den liste, man sætter i vindueskarmen, så det ikke trækker ind.

Når man mangler et fagudtryk ser man det netop også ske, at man bare kalder det det, som det umiddelbart fremstår som: et bånd til en kant.

Derfor er kantbånd både noget, som det reelt og korrekt bliver kaldt, men det kan også være opfundet som udtryk på stedet – men det er ikke ingenting.