Plug-in hybrid fordele

De største plug-in hybrid fordele

De største plug-in hybrid fordele

advertorial

Har du brug for fleksibilitet og en fornuftig brændstof økonomi – og vil du gerne give din daglige tranport en grønnere og mere klima venlig profil? Så bør du overveje at skifte den gamle benzinsluger ud med en plug-in hybrid bil.

Hvad er en plug-in hybrid bil?

En plug-in hybrid bil er en bil som både kører på el og brændstof – for eksempel benzin eller diesel. Men hvor en elm hybrid bil udelukkende oplades ved hjælp af motorkraft i forbindelse med kørsel på brændstof kan en plug-in hybrid bil lades ved hjælp af en lade station eller en stikkontakt.

Batteriet i en plug-in hybrid bil oplades stadig når du bremser eller når brændstof motoren tager over, lige som det er tilfældet med en almindelig hybrid bil. Blandt de mest kendte plug-in hybrid bil modeller finder du Volkswagen Golf GTE, Kia Niro Plug-in og Toyota Prius Plug-In.

image

De største fordele og ulemper ved en plug-in hybrid

I det følgende kan du læse om de fordele og ulemper der er ved at anskaffe en plug-in hybrid bil. Den mest indlysende fordel ved at anskaffe en plug-in hybrid bil frem for en almindelig hybrid bil er, som beskrevet oven for – at en plug-in hybrid bil kan lades fra en el ladestander – lige som en elbil.

Du behøver således ikke at være afhængig af brændstof motoren for at lade batteriet op. Dette er en kæmpe fordel hvis du bor i byen, og i hverdagen mestendelsbruger din plug-in hybrid bil til by og ærinde kørsel.

Samtidig har du fordelen af at få ladet batteriet op, skulle du ind imellem bevæge dig ud på motorvejen og dermed anvende brændstof motoren i højere grad.

Den største ulempe ved at køre plug-in hybrid bil er at du skal have en ledig lade stander tæt på din bopæl. Du kan læse mere om plug-in hybrid biler på detdigitalebilhus.dk