melatonin

Bedre nattesøvn med melatonin

Bedre nattesøvn med melatonin

Kan du ikke sove om natten, selv om du er meget træt og ganske udkørt? Så kan det godt være din hormon balance, som er på afveje. Hermed menes ikke, at du er gravid eller på vej i overgangs alderen. Hormoner spiller mange andre rolle end den forplantnings relaterede. Blandt andet er der et bestemt hormon, som udelukkende koder for søvn – og det er melatonin.

Hjælp søvnen på vej – boost din melatonin produktion

Melatonin er afgørende for den gode nattesøvn – og det frigives fra kogle kirtlen, når det er mørkt. Hjernen registrerer fraværet af lys via øjnene, og sender signal til kogle kirtlen om at frigive melatonin. Derfor er det vigtigt, at der er mørkt og roligt i dit soveværelse. Du bør forvise alle former for skærme – tv, laptops, tablets og smartphones – fra soveværelset. Disse enheder udsender nemlig lys, som minder meget om dagslys. Når du således sidder med din smartphone eller tablet i sengen, eller kigger på dit tv i soveværelset, tror hjernen, at det stadig er dag. Og så bliver der ikke frigivet melatonin i dit system.

Hvis du stadig ikke føler, at din nattesøvn bliver mærkbart forbedret af et mørklagt soveværelse, kan du prøve at kigge på din kost. Du kan eventuelt vælge fødevarer, som har et højt indhold af stoffet tryptofan. Tryptofan er en aminosyre, som påvirker frigivelsen af melatonin, og som derfor kan fremme den gode nattesøvn.

Da vi ikke selv danner tryptofan i kroppen, skal det indtages via den daglige kost – eller som kost tilskud. Det lovlige kost tilskud Zenbev er i denne sammenhæng ideelt. Zenbev er fremstillet på basis af græskar kerner, som har et naturligt højt indhold af tryptofan, og kan derfor medvirke til at komme søvnløsheden til livs.

Køb melatonin fremmende Zenbev med tryptofan online på melatoninguide.dk